Hotel de Boerenkamer Nederlands English Deutsch Francais Italia Espana
Toplocaties in Noord-Holland

Eropuit: Natuur

Er is geen provincie in Nederland met meer afwisseling in natuur dan Noord-Holland; u vindt er duinen, stranden, bossen, moeras- en veengebieden, uitgestrekte weilanden en bollenvelden, de meest beroemde droogmakerij de Beemsterpolder en natuurlijk de Waddenzee.

NatuurNatuur

Noord-Holland is de lievelingsplek van vele vogels. Waar eenden en ganzen `s winters overwinteren in deze provincie, kunnen vele weidevogels er in het voorjaar hun ei kwijt. In de nabijheid van Bergen vindt u bijvoorbeeld vogelreservaat ‘De Putten’, een binnendijkse plek met brak water waar veel vogels ongestoord kunnen broeden, een hotspot voor vogelaars! Daar in de buurt vindt u ook het bijzondere natuurproject ‘De Kerf’. Deze inham in de duinen, waar zeewater bij hoogtij het duingebied in kan stromen, is een voorloper in natuurontwikkeling langs de kust gebleken. Zand, wind en water hebben hier vrij spel en veel bijzondere planten en dieren hebben zich hier gevestigd; een fascinerend natuurschouwspel waar talloze mensen jaarlijks van genieten.

Onder de rook van Amsterdam vindt u 150 hectare aan uniek veengebied. Natuurgebied Varkensland wordt ontwikkeld als leefgebied voor vele weidevogels en ook het nabij gelegen Ilperveld is een bijzonder natuurgebied met vele eilandjes, sloten, plassen en rietkragen waar de natuur haar gang kan gaan. De stilte en ruimte van dit gebied kunt u op maar één manier ervaren: per boot of kano. Hotel de Boerenkamer, te midden van al dit natuurschoon, is een ideale uitvalsbasis voor uw ontdekkingstocht door de natuur.

NatuurNatuur

 

© Hotel de Boerenkamer - Site by All4Design